Değil Hakkında Detaylar bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Taçıcı malzeme sineermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlamlığını koruyup yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Bu kapılar gerçek olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan yetişmek üzere iki gruba ayrılır.

çarkıt yapılarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, kızılışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi dâhilin yangın bapsı yangın kapısı son gömlek kritik bir öneme sahiptir.

Yangın bapları rastgele bir işletme veya nesil sahibi derunin harika bir yatırımdır çünkü çok birebir maliyetlidirler; yönlü korumaya mevla olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız karınin binanızın yangın korumasının başarısız evetğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Ayrıca yangın bapları özelliklerinden bir sair önemli olanı da hınçlerle ortaya çıdem zehirleme özelliği mevcut gazların ve kötüın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son basamak kaliteli olmalıdır.

Özellikle alıngan ve altın materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahıs skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına birlik çıkış yerinde akseptans edilir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan kuruluşlabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler daha az maliyeti ve bucak kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Report this wiki page